Coin Yorum

Reef Coin (REEF) Yorumu, Geleceği, Avantajları!

Reef De Fi, NFT ve oyun için güvenli ve genişletilebilir bir verimli hızlı katman 1 blok zinciri olarak tanımlanabilir. Reef Coin ise bu platformun yerel kripto para birimidir. Ağ üzerinde işlemlerin basit bir hale getirilebilmesi için geliştirilen ve aynı zamanda da doğrulayıcı düğümlerine ilişkin işlevsel özelliklere sahip bir kripto para birimidir. Teknik anlamda ise Reef Coin, Ethereum ve Binance Smart Chain üzerinde ERC – 20 belirteci olarak geliştirilen ve yerel Reef Coin zinciri belirteçleri ile 1 : 1 dönüştürülebilir bir hale getirilebilen dijital bir varlıktır. Reef Coin, NPos / PoC konsensüsüne sahip olan De Fi için EVM uyumlu bir blok zincir şeklinde ortaya çıkmıştır. De Fi, NFT ve oyun için güvenilir, genişletilebilir, verimli ve hızlı layer 1 blok zinciri olma yolunca amaçları ile gayet işlevsel bir yarar sağlamayı hedefler. Projenin teknik makalesinde bulunan detaylara göre ise EVM uyumlu en gelişmiş olan blok zincir şeklinde tanımlanır. Kendinden yükseltilebilir ve zincir üzerinde yönetişime sahiptir. EVM uzantılarına izin vermesi ile de öne çıkan bir platformdur. Substrate ile inşa edilen, EVM desteği bulunduran ve Nominated Proof of Stake konsensüsü kullanıp geniş bir etki alanı oluşturan Reef platformu, var olan De Fi uygulamalarının taşınması gibi temel amaçlarıyla önemli bir konuma taşınmıştır. White Paper’ında bulunan ve hem kuruluş hem de faaliyet alanına göre tanımlanan pek çok amaç, projenin kripto para sektörü için gerekli olmasını ortaya koyar.

Reef Coin Ne Zaman Çıktı?

Reef Coin çıkış tarihi 2020 yılı olarak bilinmektedir. Reef Coin, 2020 yılının sonlarında Denko Mancheski tarafından kurulan merkeziyetsiz bir kripto para birimidir. 2021 yılının kasım ayından itibaren piyasa değeri 500 milyon doların üzerindedir. De Fi ekosisteminde bulunan, Ethereum ve BSC ağları üzerinde faaliyette olan hızlı ve düşük maliyet misyonuna sahip Polkadot ile inşa edilen bir dijital varlıktır. Reef Coin projesinin oluşturulmasındaki temel amaç ise De Fi yani merkezi olmayan finans ekosistemine yüksek hızda likidite akışı sağlamak olur. Reef Coin’in madenciliği yapılmaz. Bununla beraber staking işlemi kullanılır. Staking işlemi, bir nevi faiz sistemi olarak tanımlanabilir. Portföyünde Reef Coin bulunduran yatırımcılar onayladıkları işlem başına belirli oranlarda blok ödülü kazanırlar.

Reef Coin Kime Ait?

Reef Coin’ın sahibi Makedonyalı Denko Machevski’dir. Denko Machevski tarafından De Fi, oyun ve NFT ile ilgilenmek isteyen yatırımcılar için en gelişmiş blok zincir ağı inşa etme hedefi ile Reef platformu kurulmuştur. Aynı zamanda da fonların ve likiditenin kolay bir şekilde Reef Chain platformuna aktarılabilmesi için blok zincirlere pek çok köprüye erişim verme yeteneği ise platformun kuruluşu sırasında Denko Machevski için bir motivasyon kaynağı olmuştur. Bunun dışında ise De Fi’yi daha çok insan için basitleştirmek de Denko Machevski için önemli bir motivasyon oluşturmuştur. Reef platformu, şimdilik Ethereum ya da EVM uyumlu bir ağ üzerinde dağıtılan De Fi protokolünün, kodda yalnızca küçük değişiklikler yapılarak Reed üzerinde çalışabilmesini sağlaması ile benzersizdir. Reef Chain platformu ayrıca Ethereum ve Polkadot arasındaki bu kesişimin ve diğer blok zincirlere köprüler oluşturması ile de öne çıkmaktadır. Projeyi diğerlerinden ayıran pek çok özelliğin aynı zamanda avantaj olarak görülmesi gereklidir. Bu özelliği ile Reef platformu, birçok yönden eşsiz özellikleri ile ön plandadır.

Reef Coin Hangi Alt Yapıyı Kullanıyor?

Reef Coin’in altyapısı De Fi kapsamında oluşturulmuş olan Polkadot protokolünün altyapısı ile çalışmaktadır. Reef platformunun altyapısı, ekosistemin tepesini oluşturan ve entegre eden çok fazla sayıdaki akıllı sözleşmelerden oluşan bir zincirdir. Bu giriş bileşenine, likidite toplayıcı ve analiz motoru ile iletişim kuran sepet motoru ismi verilir. Platformun kullanıcısının tek bir tuş ile pek çok De Fi platformuna yatırım yapabilmesi ya da elden çıkarmasına imkân sağlamaktadır. Faaliyetlerin çıktılarını manuel olarak yönetme zorunluluğunu da azaltmış olur. Motor, sepetin sigorta kapsamını ve çoklu atlama stratejilerini destekleyebilmek adına geliştirilmektedir. Bu kapsamda da Reef platformunun altyapısı Ethereum, Binance Smart Cahin, Plasm, Moonbeam ve Avalanche gibi birçok zinciri destekleyecektir. Bu durum, kullanıcıların birden fazla De Fi platformuna erişimine izin verecektir.

Reef Coin Nereden Alınır?

Reef Coin almak için şu adımları takip etmeniz yeterli olacaktır:

  • Reef Coin almak için ilk olarak coinin işlem gördüğü kripto para borsalarından birini tercih ederek, borsa üzerinde hesap oluşturmanız gerekmektedir. Reef Coin; Binance, FTX, Phemex, DigiFinex, Gate.İo, Huobi Global gibi geniş kitlelere hizmet veren birçok kripto para borsası üzerinde listelenmektedir. Bu borsalardan birini seçerek internet sayfasına giriş yapın.
  • Ardından hesap oluşturma adımlarını takip ederek kendinize ait bir hesap açın.
  • Hesap doğrulama adımlarını takip edin.
  • Yatırım yapabilmek için hesaba, size en uygun yöntemler ile para transferi gerçekleştirin.
  • Bakiyenizi kontrol ettikten sonra USDT, BTC, BUSD ve ETH gibi çiftler üzerinden Reed Coin satın alma emri girin.
  • Emrin onaylanmasının ardından coinleriniz borsa cüzdanı ya da soğuk cüzdanlar üzerinde saklanabilir.
  • Satın aldığınız tüm coinleri, olası herhangi bir siber saldırı ihtimaline karşılık güvende tutmak amacı ile soğuk cüzdanlar üzerinde saklamanız tavsiye edilmektedir.

Reef Coin’in Avantajları Nelerdir?

Reef Coin avantajları aşağıdaki gibidir:

  • Reef platformu hızlı ve ölçeklendirilebilir bir yapıya sahiptir.
  • İşlem maliyetleri oldukça düşüktür. Savurgan madencilik yapmaz.
  • Nominated Proof of Stake, genişletilebilir EVM ve zincir üzerinde yükseltme gibi birçok yeni nesil blokchain teknolojisini altyapısında içermektedir.

Reef Coin’in Dezavantajları Nelerdir?

Reef Coin dezavantajları şu şekildedir:

  • Reef Coin’in piyasa beklentileri olumlu olduğu gibi olumsuz etkileri de ortaya çıkabilir.
  • Hedeflere ulaşma konusunda gecikmesi ve piyasadaki belirsizlikler sebebi ile riskli bir yatırım olarak yorumlanabilir.

Reef Coin Yorumları Neler?

Reef Coin yorumları genel olarak riskli şekildedir. Reef Coin De Fi, NFT ve Gaming işlemlerini her kullanıcı için kolaylaştırmak amacı ile dizayn edilmiştir. Genel itibari ile bu özelliği EVM ve Solidity ile geriye dönük uyumlu akıllı bir sözleşme blok zinciri olması ile ön plana çıkan bir projedir. Blok zincir çözümleri ile ön plana çıksa da Reef Coin’in geleceği, kripto para borsası uzmanlarına göre riskli bir şekilde yorumlanmaktadır. Reef Coin, merkezi olmayan finansa dahilinde bulunan protokollerin likidite akışını sağlamak için oluşturulan bir projedir. De Fi protokollerinde ticari amaç ile var olan ve sisteme yeni dahil olacak kullanıcıların likidite akışını sağlamak amacı ile basit süreç vaat etmektedir. Kripto para ticareti, staking işlemi ve ödünç verme gibi işlemlerinin karmaşık süreçlerini daha kullanılabilir bir hale getirmeyi hedeflemektedir.

Reef Coin Yorum
Reef Coin Yorum

Reef Coin’in Geleceği Nasıl Olacak?

Reef Coin’in geleceği genellikle olumsuz olarak yorumlanmaktadır. Aslında yatırımcılar bu konuda iki görüşe sahiptir. Reef Coin ile benzer özellikler taşıyan coinler incelendiği zaman yıl bazında yatırımcıları mutlu ederken, Reef Coin’in yaşadığı düşüşler bunu geri planda bırakmaktadır.

İlginizi Çekebilir: Shiba Coin (SHIB) Yorumu, Geleceği, Avantajları!

İlginizi Çekebilir: CHZ Coin (Chiliz) Yorumu, Geleceği, Avantajları!

İlginizi Çekebilir: DEP Coin (DeapCoin) Yorumu, Geleceği, Avantajları!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu