Coin

Cosmos Coin (ATOM) Yorumu, Geleceği, Avantajları!

Cosmos Coin, birbirine bağlı ve beraber çalışabilen blok zincir ağlarından bir ekosistem kurarak ölçeklenebilirlik ve enerji tüketimi problemlerine çözüm önerisi sağlayan blok zincir projesidir. Yeni vizyonu ile blok zincirlerinin problemlerini dApp geliştiricileri lehine çözebilen Cosmos platformunun yerel kripto para birimi ise Atom Coin ya da Cosmos Coin’dir. 2017 yılının ocak ayında iki özel satış sayesinde piyasaya çıkan Cosmos Coin, ağın işlem ücretleri ile staking işlemlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan bir yerel coindir.

Cosmos projesi, blok zincirin en büyük 2 sorunu olan ölçeklendirilebilirlik ve enerji tüketimi alanlarında bir çözüm yolu bulmak için kurulmuştur. Geliştiriciler, belirledikleri bu problemlere Cosmos ağında pahalı ve yavaş olduğu gerekçesi ile eleştirdikleri Proof of Work yani İş İspatı kosnensüs algoritması yerine Proof of Stake yani Hisse İspatı konsensüs algoritması kullanarak çözüm bulmayı denemişlerdir. Bu kapsamda da birbirleriyle ölçeklenebilen ve beraber çalışabilen bir blok zincir ekosistemi oluşturan geliştiriciler, Inter Blok Chain Communution olarak isimlendirilmiş ağlar arası haberleşme protokolünü kullanıp hedefledikleri probleme çözüm bulmuşlardır. Ayrıca blok zinciri teknolojisinin komplike yapısı ve zorluğunu azaltmayı da başarıp merkezi olmayan uygulama geliştiricileri için önemli bir problemi ortadan kaldırmayı başarmıştır.

Cosmos Coin Ne Zaman Çıktı?

Cosmos Coin çıkış tarihi 2014 yılı olarak bilinmektedir. Tıpkı Tendermint gibi Cosmos Coin platformu da Jae Kwon, Zarko Milosevic ve Ethan Buchman tarafından oluşturulmuştur. Jaw Kwon, 2020 yılında CEO’luk görevini bırakırken yerine ise Peng Zhong gelmiştir.

Cosmos Coin’in ana hedefi, kripto para piyasasındaki birlikte çalışabilirlik eksikliğini gidermektir. Blok zinciri piyasası çok çeşitli hizmetler ve işlevleri bünyesinde barındırır. Buna ek olarak daha fazla kripto yanlısı mevzuat ya da sektör içerisindeki diğer iyileştirmeler için lobicilik gibi önemli görevleri yapma yeteneğini azaltmaktadır. Cosmos platformu ile farklı blok zincirler kendi özel kullanım durumlarıyla beraber mevcut olabilmektedir. Bu, geliştiricilerin çabalarını pazarlama ve diğer rekabet ile alakalı faaliyetlere harcamak yerine sisteme iyileştirmeler yapmasını sağlar. Cosmos ağı, farklı blok zincirlerin kullanılabilirlik durumlarını geliştirmek için diğer ağların yeteneklerinden faydalanmalarına da izin vermektedir.

Cosmos Coin Kime Ait?

Cosmos Coin’in sahibi Jae Kwon, Zarko Milosevic ve Ethan Buchman olarak bilinir. Bu kişiler aynı zamanda Tendermint’in de geliştiricileri arasında yer almaktadır. cosmos Coin aynı zamanda hiçbir ülkenin hakimiyeti altında değildir. Ancak bir şirketin sorumluluğu altında bulunmaktadır. Cosmos ekosisteminin ağ geçidi olarak bilinen Tendermint’in de geliştiricileri Jae Kwon, Zarko Milosevic ve Ethan Buchman’dır. Jae Kwon hala baş mimar olarak görev alıyor gibi görünse de 2020 yılında CEO’luk görevini bırakmıştır. Tendermint’in CEO’luk görevini yerine getiren Peng Zhong bu görevi devralarak yönetim kurulu içerisinde bulunan isimlerde köklü değişiklikler gerçekleşmiştir. Cosmos platformunun amaçları arasında ise geliştiricilere sağlanan deneyimi geliştirmek Cosmos kullanmak için bir topluluk oluşturmaktır. Aynı zamanda konu ile alakalı eğitim kaynakları oluşturmak da bu platformun amaçları arasında yer almaktadır.

Cosmos platformu, kripto para piyasasına pek çok avantaj sağlamaktadır. Bu avantajlardan ilki platform tamamıyla özelleştirilebilir bir ağdır. Geliştiriciler, yeni blok zincir uygulamaları ve platformlarını kolay bir şekilde oluşturarak yayınlayabilirler. Cosmos ağı, etkinliği basit bir hale getiren herhangi bir merkezi varlık olmadan çalışmaktadır. Böylelikle ağ, blok zincirler arasında gerçekleşen işlemleri kolaylaştırır. Geliştiricilere verileri ve coinleri programlı bir şekilde gönderme imkanına sahip olurlar.

Cosmos Coin Hangi Alt Yapıyı Kullanıyor?

Cosmos Coin’in altyapısı 2 katmandan meydana gelmektedir. İlk katman olan Tendermint, blok zincir geliştirme odaklı görev yapan açık kaynaklı bir tabandır. Bu uygulamaya sahip olan her kullanıcı ve yatırımcı, merkeziyetsiz ve BFT uyumlu fikirlerini bu tabana entegre etme hakkına sahip olur. Blok zincir iletişim protokolü olarak belirtilen IBC ise tüm bağımsız zincirler arasında iletişim kuran bir ara bağlantı katmanı olarak açıklanabilir. Bu katma içerisindeki zincirler bağımsızdır fakat ortak bir sistem yapısına sahiptirler. Cosmos Coin, dijital bir varlık ve veri paylaşımının anahtarı olarak tanımlanabilir.

2019 yılının ortalarında bir siber saldırı tehdidi ile karşı karşıya kalan sistemde güvenlik açıklarının var olduğu söylense de küresel ekonomi alanında birçok analistin örnek gösterdiği bir düzeye sahiptir. Sistemi güçlendirmek için söz ettikleri katman genişletme işlemlerine devam edilmektedir. İstenen düzeye gelene kadar bağımsız bir yapıya sahip olan diğer varlık Ethereum’a rakip olması beklenir.

Cosmos Coin Nereden Alınır?

Cosmos Coin almak için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır:

  • ATOM Coin alabilmek için öncelikle coinin işlem gördüğü kripto para borsalarından birini tercih ederek hesap açmanız gerekir. ATOM Coin; Binance, Kraken, Coinbase Exchange, KuCoin, Binance.US, Gate.io, Huobi Global, Coinone, Bybit, Bithumb, FTX, Bittrex, Poloniex, Bitfinex, FMFW.io, Liquid, OKX, LBank, AscendEX (Bitmax), Crypto.com Exchange, MEXC, PancakeSwap (V2) gibi geniş kitlelere hitap eden kripto para borsaları üzerinde listelenir.
  • Bu borsalardan birini seçerek internet sayfasına giriş yapın.
  • KYC adımlarını takip ederek hesap oluşturma işlemini tamamlayın.
  • Hesabınızı aktive edip, doğrulama adımlarını tamamlayın.
  • Ardından yatırım yapabilmek için hesabınıza para yatırın.
  • Bakiyenizi kontrol ederek işlem menüsü üzerinden “kripto para satın al” menüsüne tıklayarak ATOM Coin satın alma emri girin.
  • Emrin onaylanmasının ardından bakiyenizi borsa cüzdanı üzerinden kontrol edebilir ya da daha güvenilir bir alan olan donanım cüzdanlar üzerinde saklayabilirsiniz.

Cosmos Coin’in Avantajları Nelerdir?

Cosmos Coin’in avantajları şu şekilde verilmiştir:

  • Ölçeklenebilirlik ve işlem hızı alanında en güçlü rakiplerinden daha iyi bir hizmet kalitesine sahiptir.
  • DApplerin geliştirilmesi için basit bir hale getirdiği sistem sayesinde kolay bir entegre süreci sağlar.
  • Staking işlemi ile pasif gelir kazancı elde edilmesini sağlar.
  • Doğrulayıcılar, Cosmos Coin ile ödüllendirilirler.
  • Binance, Kraken, Coinbase Exchange, KuCoin, Binance.US, Gate.io, Huobi Global, Coinone, Bybit, Bithumb, FTX gibi büyük kripto para borsaları üzerinde listelenirler. Bu sayede de geniş bir kitleye hitap edilmesi sağlanır.

Cosmos Coin’in Dezavantajları Nelerdir?

Cosmos Coin’in dezavantajları şunlardır:

  • Güçlü özelliklerinin bulunmasına rağmen Bitcoin ve Ethereum gibi güçlü rakiplere sahip olması sebebiyle geri planda kalabilir.
  • Cosmos Coin, sınırlandırılmamış maksimum arzı ise deflasyonist bir yapıdadır.
  • Volatiliteye sahip olduğundan analizciler tarafından riskli bir yatırım olarak yorumlanmaktadır.

Cosmos Coin Yorumları Neler?

Cosmos Coin yorumları genellikle olumlu şekildedir. Cosmos Coin, blok zincirin en büyük 3 problemine çözüm getirir. Böylelikle ölçeklenebilirlik, işlem hızı ve karmaşıklık problemlerini ortadan kaldırmıştır. Cosmos ağı, Bitcoin ve Ethereum gibi büyük iki adet rakibe sahip olsa dahi dApp geliştiricilerine hitap eden yaklaşımları ile kendinden söz ettirmeyi başarmıştır. Uzmanların yorumlarına göre gelecek vaat eden bir kripto para birimidir.

Cosmos Coin’in Geleceği Nasıl Olacak?

Cosmos Coin’in geleceği kripto para uzmanları tarafından genel olarak olumlu şekilde yorumlanmıştır. Cosmos Coin’in 2023 yılında 18,7 dolar civarını görebileceğini belirtirler. Ancak yine de Cosmos Coin’in grafikleri incelenerek bir yatırım yapılması tavsiye edilmektedir.

Cosmos Coin’in Geleceği
Cosmos Coin’in Geleceği

İlginizi Çekebilir: Icp Coin (Internet Computer) Yorumu, Geleceği, Avantajları!

İlginizi Çekebilir: Celr Coin (CELER Network) Yorumu, Geleceği, Avantajları!

İlginizi Çekebilir: Xec Coin (eCASH) Yorumu, Geleceği, Avantajları!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu