Coin Yorum

Mina Coin (MINA) Yorumu, Geleceği, Avantajları!

Mina Coin platformu, kendi tanımına göre kısa ve öz bir blok zincirine sahip olan ilk kripto para birimi protokolüdür. Kendini bu şekilde ifade eden MINA platformu, kullanım ne kadar artarsa artsın blok zinciri Bitcoin ve Ethereum’da olduğu gibi büyümeyen ve aynı boyutta kalan bir sisteme sahiptir. Aynı zamanda da merkezi olmayan uygulamaları daha verimli bir hale getirmek için hesaplama ihtiyaçlarını da azaltan bir yapısı vardır. Mina platformunun yerel kripto para birimi ise MINA Coin’dir. Bu projenin teknik makalesinde hem proje hedefleri ve vizyonu hem de projenin ortaya çıkmasındaki temel sebepler yer almaktadır. Ortaya çıkmasındaki temel sebep kısa ve öz bir blok zincire sahip olan bir blok zinciri oluşturmaktır. Bitcoin ve Ethereum gibi şu an için lider konumunda yer alan kripto para birimlerinin yüzlerde GB veri depolama ve zaman ilerledikçe de blok zincirlerinin boyutunun artması problemine bir çözüm sağlamak olur. Böylelikle MINA Coin ile kullanım ne kadar fazla olurla olsun blok zinciri her daim aynı boyutta kalacak şekilde dizayn edilmiştir. Yaklaşık olarak 22 KB gibi birkaç tweet boyutunda işlem gerçekleştirilebilir. Platformun kullanıcıları ise bu sayede ağı hızlı bir şekilde senkronize ederek doğrulama işlemlerini yapabilirler.

Projenin bu amaçları özlü kriptografik sıfır bilgi kanıtı olan “zk SNARK”lar ile mümkün olmuştur. MINA düğümleri, her yeni blok ürettiği zaman söz konusu bloğun geçerli olduğunu söyleyen bir SNARK kanıtı da üretir. Bu yapısı ile tüm düğümler, tüm zincirlerin tersine küçük kanıtı saklayabilir. Blok boyutu hakkında endişeleri yok etmek ve ölçekte merkeziyetsiz bir blok zinciri sağlamak amacı ile geliştirilmiştir.

Mina Coin Ne Zaman Çıktı?

Mina Coin çıkış tarihi 2020 yılının ekim ayı olarak bilinmektedir. MINA Coin, 2017 yılının haziran ayında O Labs tarafından oluşturulmuş bir projesidir. MINA protokolü, ilk olarak Coda Protocol ismi ile geliştirilmeye başlamıştır. Bu tarihten 3 sene sonra ise yoğun “testnet” denemeleri ve geliştirmelerinden sonra 2020 yılının ekim ayında piyasaya çıkarılmış bir coindir. O Labs’ın yönetim kurulu başkanı olan Evan Shapiro’dur. Genç bir bilgisayar programcısı olan Shapiro, daha önceden Mozilla firmasında görev almıştır. Mina ekibi içerisinde aynı zamanda bir Türk de bulunmaktadır. Emre Tekişalp, Türkiye’de lisans eğitimini tamamlamasının ardından Intel şirketinde çalışmaya başlamıştır. 2015 yılında ise blok zincir teknolojisi ve kripto paralar ile ilgilenmeye başlayan Emre Tekişalp, Ripple’daki çalışmalarından sonra Mina Protokolü ekibine dahil olmuştur.

Mina Coin Kime Ait?

Mina Coin’in sahibi, Evan Shapiro olarak bilinmektedir. 2017 yılının haziran ayında O Labs tarafından blok zincirinin orijinal vaadini gerçekleştirebilecek bir katma 1 protokolü tasarlamak amacı ile açık kaynaklı geliştirilmiş olan bir projedir. Mina Coin projesi, 2017 yılından bu zamana kadar ise ciddi bir yol kat etmiştir. Şu anda ise Mina Vakfı tarafından yönetimi gerçekleştirilmektedir. Topluluk odaklı ve açık kaynaklı şekilde tasarlanması ile merkezi olmayan yapısı ön plana çıkmaktadır. Mina coin kripto para sektörü içerisinde en hafif, erişilebilir blok zincirini etkinleştirmek amacı ile öz yinelemeli sıfır bilgi kanıtlarından faydalanan ilk proje şeklinde piyasaya çıkmıştır

Mina Vakfı yönetim kurucu başkanı olarak Evan Shapiro görev almaktadır. Yönetim içerisinde aynı zamanda Josh Cincinnati, Jill Carlson, TEss Rinearson ve Joon Kim gibi kripto sektöründe adı duyulmuş ve kendini kanıtlayan isimler bulunmaktadır.

Mina Coin Hangi Alt Yapıyı Kullanıyor?

Mina Coin’in altyapısı Bitcoin tabanlı olarak bilinmektedir. Mina Coin’in altyapısı BTC tabanlı olsa da Ethereum’un hesap modeli ile çalışan bir altyapı modeli içermektedir. Madencilik yerine SNARK olarak isimlendirilmiş bir blok onaylama sistemi kullanmaktadır.

Mina Coin Nereden Alınır?

Mina Coin almak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • MINA Coin satın alabilmek için ilk olarak coinin listelendiği kripto para borsaları üzerinden bir açmalısınız. MINA Coin ise Binance, Gate.io, Coinbase Exchange, Kraken, OKX, MEXC, Bybit gibi büyük kitlelere hitap eden kripto para borsaları üzerinde listelenmektedir.
  • Bu kripto para borsalarından birini tercih ederek internet sayfasına giriş yapınız.
  • Ardından KYC adımlarını tamamlayarak hesap oluşturmuş olursunuz.
  • Yatırım yapabilmek için hesabınızda para olması gerekmektedir. Bunun için ise borsanın “para yatır” seçeneği üzerinden cüzdanınıza para transfer işlemini yapabilirsiniz.
  • Bakiyenizi kontrol ettikten sonra MINA Coin paritesinin yer aldığı işlem sayfasına gidebilirsiniz.
  • Uygun olan bir fiyat üzerinden MINA Coin satın alma emri girin.
  • İşlem onaylandıktan sonra bütün coinler borsa cüzdanı üzerinde ya da soğuk cüzdanlar üzerinde saklanabilir.

Mina Coin’in Avantajları Nelerdir?

Mina Coin’in avantajları aşağıdaki gibidir:

  • Sıfır bilgi ile güçlenmiş olan zarif bir bilgi sağlar.
  • Kaba işlem gücünü uygulamak yerine ölçekte gerçek merkeziyetçiliği sağlamak için gelişmiş olan şifreleme ve öz yinelemeli sıfır bilgi kanıtları kullanır.
  • Bitcoin’in 300 GB blok zincir yapısına kıyasla 22 KB’lik oldukça küçük boyutlara sahip bir coindir.
  • Mina coin, ana kripto paralar gibi büyük boyutlu bloklar şeklinde olmadığından hafif bir ağdan meydana gelmiştir. Bu da Mina Coin’i mikro ödemelerde kullanmaya elverişli bir duruma getirir.
  • Mina Coin, hızlı blok üretimine bağlı olacak şekilde hızlı onay almaya imkân tanır. Mina Coin yatırımı yapan kullanıcılar, alma – satma işlemleri için kısa süre beklerler. Onay alma hızlı oldukça yüksektir. Böylelikle yatırım pozisyonu için belirlenen fiyatı kaçırmadan işlemin tamamlanmasını sağlar.
  • Mina Coin, kripto cüzdanlar arasında sınır ötesine transfer edilmesi sırasında oldukça hızlıdır. Aynı zamanda işlem ücreti oldukça düşüktür. Bu sayede yatırımcıya kârlı koşullar sağlar.

Mina Coin’in Dezavantajları Nelerdir?

Mina Coin’in dezavantajları şu şekildedir:

  • Beklentileri karşılama anlamında Mina Coin, yetersiz kalabilmektedir.
  • Kripto para piyasalarında Mina Coin, riskli bir pozisyon taşır.
  • Sert fiyat dalgalanmaları ile karşı karşıyadır.
  • Mina Coin hakkındaki bilgilerden yola çıkarak geliştiricilerinin alt coin ile ilgili pek bir bilgi vermediği söylenebilir. Mina Coin, merkeziyetsiz finansal işlemlere dahil değildir. Herhangi bir alanda ödeme aracı şeklinde kabul edilebilirliğinden söz edilemez. Bu sebepten ötürü bir yatırımcı için geniş işlem imkânı yoktur.

Mina Coin Yorumları Neler?

Mina Coin yorumları genellikle olumlu şekildedir. Kripto para sektöründe oldukça ilgi ile karşılanan Mina Coin yatırımcılarına büyük kazançlar sağlayacağı yönünde söylentiler vardır. 2021 yılının bitmesiyle beraber fiyatının yükselişine devam eden Mina coinin yakın tarihte bir düşüş yaşayacağı da söylentiler arasında yer almaktadır. Mina Coin satın alarak yatırım yapacak kişilerin, tüm analizleri inceleyerek yatırım yapması tavsiye edilmektedir.

Mina Coin Yorumları
Mina Coin Yorumları

Mina Coin’in Geleceği Nasıl Olacak?

Mina Coin’in geleceği genellikle olumlu şekilde değerlendirilir. Mina Coin projesi, dünaynın en hafif blok zinciri özelliğine sahip olmasıyla beraber kullanıcılara hız, güvenlik ve işlem ücretleri gibi konularda kolaylık sağlamaktadır. PoS yani Proof of Stake sisteminin gelişmiş özelliğini kullanması ve güvenlik için çok önemli olan SNARK tekniğine yer vermesi sebebi ile de pek çok blok zincirinden farklıdır. Bu özelliklerden dolayı gelecekte değer kazanacağı beklenir.

İlginizi Çekebilir: Tron Coin (TRX) Yorumu, Geleceği, Avantajları!

İlginizi Çekebilir: Gala Coin Yorumu, Geleceği, Avantajları!

İlginizi Çekebilir: PSG Coin (Paris Ssint-German) Yorumu, Geleceği, Avantajları!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu