Coin

Matic Coin (Polygon) Yorumu, Geleceği, Avantajları!

Matic Coin, Polygon platformunun yerel kripto para birimidir. Ethereum blok zinciri üzerinde çalışan bir ERC – 20 standardına uygun dijital varlık şeklinde tanımlanır. Protokol devam ettiği sürece sistemi güvence altına almak ve yönetişimi sağlamak için önemli ölçüde rol alacak bir kripto paradır. Polygon ekosistemi üzerinde işlem gerçekleştirilmesini kolaylaştıran ve işlevsel özelliğe sahip bir dijital varlıktır. Polygon projesinin başlamasındaki temel unsur, kripto para sektöründe önemli bir problem olan ölçeklendirmedir. Plygon ağı, ölçeklendirmeye çözüm sağlamak için üretilmiştir. Polygon, herkes için Web 3’e inanan ve onu takip eden bir yol haritasına sahiptir. Geliştiricilerin güvenliği ön plana koyarak düşük işlem ücretleri ile ölçeklenebilir, kullanıcı dostu dApp’ler oluşturmasını sağlayan ve merkeziyetsiz bir Ethereum ölçeklendirme platformu şeklinde çalışır. Polygon, en iyi Ethereum ve egemen blok zincirlerini, çok zincirli sistemde birleştirme özelliğine sahiptir. Projenin eski ismi Matic Network olan Polygon, Ethereum ağı üzerinde ölçeklendirme ve altyapı geliştirmeleri sunmak amacı ile yapılandırılmış, kullanıcı ise oldukça kullanışlı bir platform sunar. Projenin temel yapı taşları arasında ise çoklu uygulama türleri oluşturmayı destekler, modüler ve esnek bir altyapıya sahip Polygon SDK üzerine kurulmuştur.

Matic Coin Ne Zaman Çıktı?

Matic Coin çıkış tarihi 2017 yılının ekim ayı olarak bilinir. Polygon, eski ismi ile Matic Network Ethereum ağında ölçeklendirme ve altyapı geliştirme hizmetleri sunmak için yapılandırılmış, kullanımı da oldukça basit bir ağdır. Projenin temelleri, çoklu uygulama türleri oluşturmayı destekleyen Polygon SDK üzerine inşa edilmiştir. Polygon kullanılarak düşük gecikmeli zincirler, bilgi gerektirmeyen toplama zincirleri, kendi başına çalışabilen zincirler ya da geliştiricinin ihtiyacı olduğu diğer herhangi bir altyapıyı oluşturur. Polygon, Ethereum ağını etkili bir şekilde kullanmak için çoklu zincir sistemi olan Blokchain internetine dönüştürür. Bu çoklu zincir sistem, Ethereum ağının güvenliği, canlı ekosistemi ve açık yapısının iyi yanları ile beraber Polkadot, Cosmos ve Avalanche gibi alternatiflerine benzemektedir.

Matic Coin Kime Ait?

Matic Coin’in sahibi kripto para piyasalarının iki önemli blok zincir geliştiricisi olan Jaynti Kanani ve Sandeep Nailwal ile bu piyasada iyi bir danışman olan Anurag Arjun olarak bilinir. Şimdiki ismi Polygon olan Matic Network, 2017 yılının ekim ayında kurulmuştur. Polygon ağı, profesyonellerden oluşan bir ekip ile hizmet vermektedir. 2019 yılında ise kendi ağına geçmeden önce Ethereum ekosistemi için oldukça önemli katkılar sağlamıştır. Bu profesyonel ekibin büyük oranda Wallet Connect protokolü ve Ethereum ağı üzerinde yaygın bir şekilde kullanılan Dagger olayı bildirim motorunu Plasma MVP’ye eşleyebilmek için çalışmıştır.

Matic Coin Hangi Alt Yapıyı Kullanıyor?

Matic Coin’in altyapısı Ethereum altyapısına sahip bir platform olarak bilinir. Akıllı sözleşmelerin ölçeklenebilir ve özerk bir şekilde yönetilebilmesi için geliştirilen bir plazma çerçevesine sahiptir. Proof of Stake ve plazma üzerine kurulmuş olan düzeni geliştirmeyi hedefleyen bir işleyişe sahiptir.

Polygon ağı, 2017 yılında kullanıma açılmıştır. Polygon, 2 tane deneyimli blok zinciri geliştiricisi ve bir danışman tarafından oluşturulmuş bir platformdur. 2019 yılında ise kendi ağ yapısına geçmek isteyen Polygon ekibi, kendi ağlarına geçmeden önce Ethereum ağ yapısına önemli katkılar sağlamışladır. Polygın ekibi, Wallet Connect protokolü ve Ethereym ağı üzerinde yaygın olarak kullanılmakta olan Dagger olay bildirim motorunu Plasma MVP’ye entegre etmek için çalışmalar yürütmüştür. Bu sırada ise ekip, Polygon’un kurucu ortağı olan Jaynti Kanani’yi de içermekteydir. Biden fazla konuda uzman olan geliştirici ve blok zinciri mühendisi olan Jaynti, şimdi Polygon ağının CEO’su olarak görev almaktadır. Jaynti, Ethereum üzerinde Web 3, Plasma ve Wallet Connect protokollerinin uygulaması anlamında kritik bir role sahiptir. Jaynti, blok zincir sektöründe çalışmadan önce Housing.com sitesi üzerinde veri bilimcisi olarak görev almaktaydı.

Matic Coin Nereden Alınır?

Matic Coin almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Matic Coin satın almak için ilk olarak coinin listelendiği kripto para borsaları arasından birini tercih ederek hesap oluşturmanız gerekir. Matic Coin; Binance, BİONE, HotBit, WhiteBit, Coinbase Exchange, Gate.İo, KuCoin, UniSwap, ZebPay gibi geniş kitlelere hitap eden kripto para borsaları üzerinde listelenir. Bu borsalardan birini tercih ederek internet sayfasına giriş yapmalısınız.
  • Ardından karşınıza çıkan ekrandaki üyelik işlemlerini tamamlayarak hesaba kaydolun.
  • Hesap doğrulama ve hesap onayı işlemlerini takip edin.
  • Hesap onaylandıktan sonra yatırım yapabilmek için hesabınıza para gönderin.
  • Bakiyenizi kontrol ettikten sonra ise USDT, BUSD ve USD gibi uygun çiftler üzerinden Matic Coin satın alma emri girin.
  • Satın alma işlemi onaylandıktan sonra tüm coinler, borsa cüzdanı üzerinde ya da donanım cüzdanlar üzerinde saklanabilir.

Matic Coin’in Avantajları Nelerdir?

Matic Coin’in avantajları şunlardır:

  • Ethereum ağ etkilerinden %100 yararlanma imkânı tanımaktadır.
  • Polygon ağı, daha güvenilir bir ağ yapısıdır.
  • Daha açık ve güçlü bir yapıya sahiptir.
  • Özel blok zincirler, ölçeklenebilir fikir birliği algoritmaları ile ölçeklenebilirlik problemlerine çözümler üretmek için çalışmalar gerçekleştirir.

Matic Coin’in Dezavantajları Nelerdir?

Matic Coin’in dezavantajları şu şekildedir:

  • Fiyat oynaklığı açısından piyasadaki belirsizlikleri devam etmektedir.
  • Hizmetler için ağdan kaynaklanan bazı problemler gözlenebilir.

Matic Coin Yorumları Neler?

Matic Coin yorumları genellikle olumludur. Polygon ağı, ölçeklendirme problemlerine bulduğu bazı çözüm önerileri ile ön plana çıkan ve önemli bir konuma yükselen projedir. Ağ üzerinde işlem ücretleri oldukça maliyetli, ölçeklenebilir ve güvenli bir ağ olarak dApp oluşturulmasına yardımcı olur. Gelecek zamanlarda da bu anlamda daha çok çözüme ihtiyaç olacağı için projeyi güçlendiren bir diğer etken de çözüm üretmesidir. Gelecek zamanlar için kripto para alanındaki uzmanların Matic Coin’in geleceği pozitif eğilim göstererek devam etmektedir. Ancak piyasa belirsizlikleri ve fiyat oynaklıklarından dolayı tüm kripto para birimleri gibi Matic Coin de riskli bir yatırım aracı şeklinde görülebilir.

Varlık güvenliği için Hisse İspatı doğrulama ağı olarak kullanılan Layer 2 çözümü olarak staking işlemi, Polygon ekosisteminin ayrılmaz bir parçası olarak görülür. Ağın Proof of Stake yani PoS konsensüs mekanizmasının bir parçası olmak isteyen doğrulayıcılar, Matic coinlerini teminat şeklinde sisteme kilitleyerek karşılığında ise yine Matic Coin kazanacaklardır. Doğrulayıcı olmak istemeyen ağ üyeleri de sahip oldukları Matic Coin birikimlerini diğer doğrulayıcılara aktarabilmektedir. Buna rağmen staking işlemi sürecinde yer alacak ve stake ödülleri kazanmaya devam edecektir.

Matic Coin Yorum
Matic Coin Yorum

Matic Coin’in Geleceği Nasıl Olacak?

Matic Coin’in geleceği pozitif bir eğilim göstererek devam edeceği düşünülmektedir. Polygon ağı, kendi kendini ikinci katman ölçeklendirme çözümü şeklinde ifade eder. Bu ifade ise projenin temel blok zinciri katmanını değiştirmeye çalışmadığı anlamına gelmektedir. Bu proje, ölçeklenebilirlik ve gerçek zamanlı blok zinciri işlemlerinin karmaşıklığını azaltmaya odaklanmaktadır. Polygon, Ethereum ana zincirinde çalışan Proof of Stake yani Pos kontrol noktaları üzerine kurulu olan Plasma altyapısının özelleştirilmiş bir alternatifini kullanmaktadır. Bu eşsiz teknoloji, Polygon ağındaki her yan zincirin blok başına 65.536’ya kadar işlem gerçekleştirilmesine olanak sağlamaktadır.

İlginizi Çekebilir: ADA Coin (Cardano) Yorumu, Geleceği, Avantajları!

İlginizi Çekebilir: SOL Coin (Solana) Yorumu, Geleceği, Avantajları!

İlginizi Çekebilir: Reef Coin (REEF) Yorumu, Geleceği, Avantajları!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu